Film en Tentoonstelling

Het museum heeft de film over het dorp Woubrugge laten digitaliseren. Deze film is in 1962 in opdracht van ‘De Lofstem’ gemaakt. Na enkele vertoningen is de filmrol in de vergetelheid geraakt maar hij werd In 1998 tevoorschijn gehaald en overgezet op de inmiddels tot de geschiedenis behorende VHS-band.

De film neemt je mee naar het leven in de zestiger jaren. Het dorp groeit en het lijkt wel of iedereen aan het werk is. De mannen werkten bij ‘De Dageraad’ of op het land, en de vrouwen werkten nog thuis. Een vaste gast op de film is Piet Groot. Hij bracht de filmmaker naar de meest interessante plekjes en trok de juiste mensen voor de camera.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA


Vlnr: Wienus Grandia, Piet Groot, Jan Stigter en Jaap Haasbroek.

Deze oerhollandse gezelligheid  vinden we terug in de nieuwe DVD omdat de film werd ingesproken door drie geboren en getogen Woubruggers.  Het gaat ongetwijfeld een prachtig project worden maar het zal nóg mooier worden als we hierbij geholpen worden door vrijwilligers. We zijn dan ook op zoek naar mensen die ons kunnen zeggen hoe we dit verder moeten aanpakken. Want we hebben wel de spullen maar niet de kennis.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

De tentoonstelling van ruim 2.000 vingerhoedjes en bijna 100 eierdopjes zal in april geopend worden met een workshop eieren versieren. We willen dit graag uitbreiden met het maken van paasstukjes.

We hebben uw hulp dringend nodig om tentoonstellingen in te richten, voor te bereiden, te helpen toelichten en te beschermen. Kunt u breien, heeft u Poësie-albums, wilt u helpen met het printen van kaartjes? Heeft u verstand van kopjes, zwaarden, modelschepen, haak- of timmerwerk of heeft u wel eens een uurtje over om foto’s op de website te zetten? Kom dan alstublieft helpen!

 

Gebruiksvoorwerpen

HansDe collectie van het museum wordt volledig gedigitaliseerd en in gedeelten via de website voor het grote publiek ontsloten. Om elk object zo gedetailleerd mogelijk weer te geven hebben we de hulp van een deskundige vrijwilliger gezocht. Deze hebben we gevonden in de persoon van Hans Bax. Alle opnames van de collectie zijn door hem gemaakt en bewerkt tot dit schitterende resultaat. Hans, heel erg bedankt voor al je werk en we zien uit naar de volgende galerij. We wensen u, de lezer, weer veel kijkplezier. En mocht u ons meer kunnen vertellen over de objecten dan horen we dat graag.

Tegels, een nieuwe pagina

Geachte abonnee’s

Er is een nieuwe pagina toegevoegd: TEGELS, een onderdeel van de verzameling (voor zover nu gereed voor publicatie). Klik op onderstaand tableau om meer tegels te zien.

0039 - 0048, Delfts-blauw tegel-tableau

Daarnaast is het menu op de START-pagina aangepast. De bedoeling is dat het daardoor makkelijker is zaken terug te vinden.

Ten slotte, alles rond het museum wordt gedaan door vrijwilligers. We hebben geen leden, maar u kunt wel donateur worden.

Maak  dan uw donatie (€5, €10 of € . . .) over naar de Regio-bank rekeningnummer 963490761 van de Stichting tot Behoud Cultureel Erfgoed Jacobswoude.