Tekeningen van Jur Windhorst

WindhorstAls studie voor zijn tekenwerk verzamelde Windhorst jarenlang vele dia’s en foto’s van bijzondere plekjes en gebouwen in en rond ons dorp. Een groot deel van deze opnames stond model voor zijn minutieuze tekenkunst en iedere tekening toont zijn grote liefde voor ons dorp. Ondanks de vele uren die hij aan een tekening besteedde was hij zeer vrijgevig. Er zijn dan ook vele dorpsgenoten in het rijke bezit van een van zijn tekeningen.

De nare ziekte die zijn geheugen ernstig heeft aangetast maakte het hem onmogelijk zijn tekenwerk voort te zetten waarop de familie heeft besloten het verzamelde werk aan museum “Van Hemessen” te schenken. Wij zijn zeer vereerd met deze schenking en hebben besloten een groot deel van zijn werk de komende weken in ons museum tentoon te stellen.

Op 11 december zal deze tentoonstelling door zijn zoon Dies Windhorst in besloten kring worden geopend. Met ingang van 12 december zal de tentoonstelling gedurende enkele weken op zaterdag van 10-12 uur geopend zijn voor het publiek.

 

Wij heten u van harte welkom en hopen dat u net zo enthousiast zult zijn over deze bijzondere tentoonstelling als wij.

Hieronder ziet u een aantal opnames die model hebben gestaan voor zijn tekeningen, maar wij weten niet om welke gebouwen het gaat en waar deze gestaan hebben. Kunt u ons helpen? Wij horen het graag van u!

 

2 thoughts on “Tekeningen van Jur Windhorst”

    • Hartelijk dank voor uw belangstelling en reactie. Wij zien er naar uit u te mogen begroeten als bezoeker van deze tentoonstelling.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Anti-Spam Quiz:

Website is Protected by WordPress Protection from eDarpan.com.