Zo was Woubrugge in 1962

Op woensdag 19 oktober 2016 presenteerde museum “O.C. van Hemessen” de film “Zo was Woubrugge in 1962” in het Activite zorgcomplex “Hussonshoek”. Met een opkomst van ruim 40 belangstellenden mag dit een zeer geslaagde middag genoemd worden.

De film is inmiddels 54 jaar oud maar wat de film écht bijzonder maakt is dat hij van commentaar is voorzien door drie Woubruggenaren die ten tijde van de opname nog jonge mannen waren. Hun herinneringen, hun grapjes en ernst laten het oude Woubrugge herleven. We zien opa’s en oma’s in de zandbak spelen en de radio op de achtergrond roept: “Clark Jeans, je zit er goed in en je ziet er beter uit!”. Op het scherm dansen de nostalgische beelden in het ritme van Ramona van de Blue Diamonds en we voelen ons gedwongen om mee te zingen. Piet Groot, Jan Stigter en Wienus Grandia zijn onze gidsen in een wereld zonder parkeerplaatsen of mobiele telefoons. De film leeft en daar mag iedereen van genieten want het bestuur van de Historische Vereniging heeft besloten de film in de zaal van Café Die Twee aan heel Woubrugge te vertonen.

U bent dus van harte welkom op maandag 7 november om 19u45 bij Café Die Twee aan Bateweg 78 te Woubrugge.

Klik hier om een voorproefje te zien.

Is uw email-adres bij ons bekend of wilt u de film bestellen?

Scan deze afbeelding met uw QR-code App of klik hem aan.

qrcode-37329203

2 thoughts on “Zo was Woubrugge in 1962

1. Helaas kan ik niet op maandagavond aanwezig zijn, maar ik wil wel heel graag de DVD.
    Waar en wanneer kan ik deze kopen.

2. Hallo, ik zag “Zo was Woubrugge in 1962” vanochtend op Ziggo kanaal 41 TCN en volgens mij kwam mijn oud-oom Jan van Wageningen er ook even in voor. Kunnen jullie de film bv hier of op YouTube zetten, dan kan ik hem weer terug zien. Er stond ook een filmpje van Woubrugge in 1972 op jullie site.