Openingstijden: elke zondag van 14.00 – 16.00 uur.

Met uitzondering van 1e Kerstdag (25 dec.) en Nieuwjaarsdag (1 jan. 2023).

De expositie over “Speelgoed van vroeger” is ten einde. De uitgestalde spullen zijn weer terug bij de rechtmatige eigenaren. De enthousiaste bezoekers herkenden veel van de voorwerpen, waarmee zij vroeger speelden. Regelmatig werd er gezegd: “oh ja, daar speelde ik ook mee”! Met toewijding werd het aan kleinkinderen uitgelegd en gedemonstreerd. Grote dank aan Jan Terhorst, die zijn enorme Meccano-verzameling aan ons had uitgeleend. We namen een deel van het speelgoed mee naar de koffieochtenden van STIWO in Hoogmade en Woubrugge, waar de reacties ook hartverwarmend waren. Het museum is weer ingericht met de vaste collectie, zie ook het filmpje “Voorproefje”. In de Jan Stigterkamer zijn een aantal bijzondere voorwerpen neergezet met een verhaal. Komt u gerust een kijkje nemen!

No responses yet